Tuesday, 12 August 2008

Tagged?? Pe kejadah tu???

Ok this one I have to use Malay Language..huhu..because it is just for funpeace....


"Zati MJ: emy ko kn tagg ngn aku

Suhaimi Abd Wahid: wei pe? xphm.. sorry...ak xde td

Zati MJ: dlm blog la ...ahaha

Suhaimi Abd Wahid: erm still xphm... huhu

Zati MJ: ko bc je blog... ala men tag2 tu

Suhaimi Abd Wahid: blog sapa?

Zati MJ: aku... yg tjk die i've been tagged"

(Dalam hati..) Tagged?? Apalah mak cik ni merepekPhotobucket?? -Membuka blog Izzati- Oh..ni Tagged..erm macam buang masa..macam menarik herm???????


OK lah nie lah tagged.. sebenarnya saja main-main... tapi menarik jugak lah hahhahha..


Kali pertama naik kapal terbang...


Kali pertama naik kapal terbang.... 9 Februari 2008... Penerbangan MAS - MH002...Dari KLIA ke Heatrow, London... hehhe..sebenarnya jakun lah juga masa tu... dan sedikit tak best pengalaman flight ni... sebab duduk dekat dengan seorang pak cik mabuk ni.. isk.. ni lah first time juga berdepan dengan orang mabuk sepanjang dalam hidup dan kalau boleh dah tak nak dah jumpa orang mabuk ni... perangai menakutkan... merepek ape kebenda entah... lepas tu ganggu orang lain.. tendang-tendang kerusi... takut wooo.... huhuhu tapi best jugaklah... makanan kapal terbang ok jek.. mak masak lagi sedap hahahah tapi pramugari dan pramugara semua baik... semua benda nak boleh dapat hahhaa... Paling best curi selimut MAS yang warna unggu tu hahahahhaha Patrick nak curi tapi kantoi huhuhuhu kesian dia.. aku jugak yang pandai hahahha Apa-apa pun terima kasih kepada Kerajaan Malaysia... hhehe sebab dengan biasiswa kerajaan Malaysia lah dapat naik kapal terbang ni ahhaha.....


Kali pertama ke oversea...

Kalau tak rasmi Pulau Pinang hahahha betul apa?? Over the sea?? hehehhe masa tu saja jalan-jalan jumpa kawan kat USM hehhehe...Kalau yang rasmi pulak.... Herm mudah jek... United Kingdom ni lah hahha nak g sendiri oversea ni takda duit lah huhu bukan orang kaya.. sederhana je hhehehe Alhamdulillah lah dapat peluang ni.... sebenarnya masa zaman sekolah dulu tak sangka pun akan pergi belajar oversea ni...yang tahu orang pandai-pandai ni je pergi oversea... masa apply TESL pon tak tahu apply TESL BPG Oversea Twinning Program... masa tu sebab nak amek TESL je.. ada dapat TESL MARA.. twinning juga tapi tak nak huhuhu nak BPG entah tak tahu kenapa hahha sebab MARA takda pencen kot (entah betul ke tak ni)?? hahaha Tapi syukur sebab pilih yang BPG punya sebab best.. jumpa ramai kawan-kawan kat IPBA...yeah


Kali pertama duduk berjauhan dengan keluarga...

Masa form 1... masuk asrama.. macam dah jadi satu tradisi adik-beradik semua masuk asrama kecuali yang bongsu... huhu takpalah dia teman mak kat rumah kesian mak keseorangan.. anak-anak semua dah besar duduk jauh-jauh... Yang best nye sebab kami adik-beradik dari sulung sampai lah yang nombor dua terakhir semua pernah duduk kat asrama yang sama (kecuali Emah and Eti.. Emah pandai dia masuk SAKTI dan Eti pula dia masuk Teknik Azizah)... heheh sampai warden kenal dah adik-beradik SUE hahahahah.. Legasi beb semua orang kenal uhuu popular masa tue anak Wahid kat Asrama SMK Dato' Penggawa Barat... huhuhuu herm kalau lah dapat duduk asrama balik best nyer.. rindu pulak kat kawan-kawan asrama.. Sean, Maga, Jepon, Abul, Ijad, Skema..hahha gila-gila dulu perangai kat asrama huhu ingat lagi huhuhu...


Ingin melancong ke...

Banyak juga tempat nak pergi melancong sebenarnya tapi yang paling utama adalah nak berjalan ke semua negeri di seluruh Malaysia... Negeri yang belum jejak kaki lagi... Perlis, Kedah, Sabah, Serawak dan Labuan... Negeri nak jejak kaki lagi.. Kelantan and Terengganu sebab syok sangat pergi negeri Pantai Timur ni huhu.. budaya lain daripada yang lain.. makanan sedap-sedap belaka.. barang-barang murah.. orang-orangnya ramah (gewe cantik manis nosebleedhahahaha).. Kalau luar dari Malaysia nak pergi Turki dan Mesir hehehe mesti best huhuhuhu... Turki nak pergi tengok Masjid Biru tue Mesir nak tgok Piramid kat Giza....huhuhu Tapi kan pekara yang penting kalau melancong ni... hehe mencuba makanan di tempat-tempat yang kita kujungi huhuhu yelah mana lagi kan nak jumpa makanan yang pelik-pelik huhuhuhu


Favourite accessories...


Sebenarnya aku ni seorang lelaki yang tak tahu pasal accessories nie... ambil mudah je.. capai apa-apa je yang ada dalam almari tu pakai hahah.. tapi sekarang ni suka sangat jam tangan ALBA yang Along, Angah dan Ayie kongsi belikan untuk hadiah nak fly hari tu huhuhu walaupun takdalah mahal macam jam Orient, Tag Hugh, and brand-brand besar tapi still suka.. huhuh yelah kalau tak...pakailah jam tangan arwah ayah yang dah nak dekat rosak tu... so sebab kesian just biar jek simpan... Lagi apa ye?? Ha..Tali Pinggang dengan dompet POLO dari Choji and budak-budak PISMP untuk birthday tahun lepas huhuhhu.. sayang sangat dua benda tu... dan masa dapat hadiah tu suka sangat... suka-suka sangat tak terhinggaPhotobucket... dan sebab sangat sayang dah tak guna dah dompet dan tali pinggang tu takut rosak dan lusuh.. simpan-simpan beb orang bagi mahal tu....


4 perkataan yang selalu disebut...

  1. Orang tua - Nie sebab bila cakap orang lain tua dapat rasa diri sendiri muda hhhahah
  2. Apa-apa jelah (atau dalam English "What ever") - Nie kalau dah malas nak layan dah orang yang dilawan bercakap huhuhuhu
  3. Siot!!!! - Erm rasa nya nie just a nicer way tu say SIAL hahahah kau terang-terang aku cakap hahhaha.. tapi ape-ape jelah wei....
  4. Sengal - hahaha suka jugak hhahah tapi nie just cakap suka-suka jek xda lah macam serius hahahahha

Kalau ade duit berjuta juta juta...


Kalau ada duit berjuta-juta apa yang aku nak buat ye??? entah lah.. tap nie list nya hahahah...
  1. Simpan duit dalam bank huhuhu sediakan payung sebelum hujan...
  2. Bawa mak pergi Haji sekali lagi.. dia nak sangat pergi... herm aku pon msetilah kan nak jejak kaki kat bumi Mekkah dan Madinah...
  3. Hehhehe nak bukak francais kedai makan huhuh suka sangat perniagaan berasakan makanan ni hehehhe
  4. Buka pusat tuisyen heheh bercita-cita sangat.. hahaha
  5. Herm nak buka sekolah sendiri hahhaha dulu masa kat sekolah menengah ada lah terpikir huhu...sampai berangan lukis logo sekolah tu hahahhaha...
  6. Nak besarkan rumah yang arwah tinggalkan kat kitaorang... kalau boleh nak tambah lagi bilik.. bina lagi setingkat dan nak lawakan laman rumah tu.. tanam pokok ke... heheheh Rumah atuk kat Batu Pahat pon nak renovate hehhehe nak lawakan rumah kayu tu sayang wei rumah kayu kalau tak jaga betul sayang-sayang...
  7. Derma insyaAllah huhuhu yelah nak keberkatan kan???
Tu je kot?? entah lah tak tahu lah macam mana nanti hahahah tu pon kalau ada duit banyak kan???

Siapakah yang akan di tag?

Hehehehe nak tagg Nedd, Pert, Faidz, Saqinah, Abang Lie, Pok Jat, dan siapa-siapa jelah huhuu malas nak pikir hahahhaha

2 comments:

badrobot. said...

huhu..i didnt notice dat i've been tagged! hehe.

Alice said...

eiii..curik selimuttt!!!